Pingvin algoritmus sajtóközleménye

Nagyon komolyan közeleg az új Pingvin algoritmus futtatása a Google részéről. Érdekéség az is, hogy a Google már az indító sajtóközleményen tevékenykedik.

Lassan már két esztendeje várjuk a Pingvin algoritmus frissítését a Google részéről. Most viszont úgy tűnik már csak heteket, vagy lehet, hogy napokat kell rá várnunk.

Közeleg a Pingvin 4.0 algoritmus

Pingvin 4.0 coming

John Mueller tette közzé a szokásos webmester Hangouton, hogy a Pingvin algoritmus közeleg, és hogy “a Google már tevékenykedik a bejelentésre váró sajtóközleményén”.

Arra a kérdésre, hogy vajon a Google előre bejelenti-e az algoritmus indítását, John Mueller a következőket mondta. Miszerint, nem tud arról, hogy előtte lenne bejelentés, de igyekeznek úgy időzíteni, hogy ne zavarjanak össze senkit sem.

John Mueller azt is modnta, hogy az elmúlt napokban észlelt mozgások nem a Pingvin algoritmus frissítés miatt történtek meg.

Gondban van a közöségi média

Ennek a hírnek kapcsán felrobbant a közösségi média, rengeteg hozzászólás és megosztás tette közzé. Vajon a PR cikk írás is komolyodik a keresőoptimalizálás közben? Mindenki azt hangsúlyozta, hogyha a Google már a sajtóközleményen dolgozik, akkor már valóban nagyon közel lehet az algoritmus indítása. Jópáran azt is felvetették, hogy az elmúlt időszak mozgásai, kapcsolatban lehetnek a Pingvinnel, még ha tagadják is.

 

Egy biztos inkább napokról beszéljünk, mint hetekről.

Már két év telt el az utolsó Pingvin óta

Az utolsó Pingvin-frissítés 2014. október-december hónapokban történt még a Google részéről. Szakaszos lépdelt a pingvin, azonban ez már csak adatfrissítés volt, nem pedig új algoritmus.

Feltételezhető, hogy az új algoritmus a mesterséges intelligencián alapul majd, ahogy a Google újabb algoritmusaira jellemző.

A múlt év vége felé a Google jelezte, hogy hamarosan lefuttatják a Pinvin algoritmust, majd valamilyen nehézség támadt a futtatások alatt. Azóta majdnem egy egész év telt el. A hatásokat a Pingvin részéről még felmérni sem lehet.

Az algoritmus első verziója felforgatta a magyar internetportálokat, és véget vetett a keresőoptimalizálás katalógusokon alapuló linképítésének. Hogy a mostani mire lesz képes?  Arról csak tippjeink vannak. Ha hatékony lesz és képes lesz észlelni a hazai PR-cikkes hálózatokat, akkor ismét feje tetejére állhat a találati lista, de nem csak hazánkban. Rengeteg hazai weboldalnak és cégnek kell komoly nehézségekkel szembenéznie. De ne felejtsék ez csak egy feltevésünk. Mivel az is elképzelhető az új algoritmustól, hogy a PR oldal felülvizsgálata alatt meghatározza az adott oldalt. Pontosabban, ezen az oldalon miért írtak az adott weboldalról, nem ide való.

Reméljük, hogy a Google ígéretei szerint a folyamatos futásnak köszönhetően a káros linkek eltávolítása, és a büntetés alól történő kikerülés is begyorsulhat.

Ha valóban jön a Pingvin, akkor nagyon mozgalmas és izgalmas hétköznapok előtt állunk. A keresőoptimalizálás munkálatain lehet, hogy változtatnunk kell.

Címke , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.